top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Praha 15 našla nové dno!

Slepenec ODS / TOP 09 / ANO, který ve volbách přišel o 7 z 19 mandátů, bude dál vládnout naší městské části. Jak se mu to podařilo? Přibral tzv. Nezávislé a vytvořil pro ně dvě nová místa v radě – paní Šikýřová ze sokolovny bude uvolněnou místostarostkou a pan Tomeš, který učí naše děti na ZŠ Nad Přehradou, neuvolněným radním. Za jejich angažmá zaplatí občané Prahy 15 každý rok navíc skoro 1,4 milionu korun (za celé období 5,5 mil. Kč), což považujeme v dnešní krizové době za nehoráznou nehospodárnost. Oba ctihodní občané se navíc do svých funkcí nechali zvolit hlasy extremistů z SPD, přestože po volbách spolupráci s nimi veřejně vyloučili.


Novou koalici bude dále reprezentovat mj. starosta žijící v jiné městské části, místostarosta s fiktivním bydlištěm u jednoho z úředníků radnice nebo předsedkyně výboru pobírající stejně jako v minulých čtyřech letech plný plat na radnici Prahy 15 a zároveň několik dní v týdnu pracující na jiné radnici. Pro SPD byl za odměnu zřízen plně placený post předsedy kontrolního výboru, který bude zastávat bývalý místostarosta za ODS. SPD, která svou protifialovskéou rétorikou sbírala protestní hlasy, se tak okamžitě začlenila do zdejší vládnoucí party.


Tyto náklady musejí občané unést, aby místní šíbři znovu dokázali vyšachovat vítěznou Patnáctku náš domov a udrželi si lukrativní vazby s developery a další penězovody a kamarádšofty. V povolebních jednáních jsme se poctivě snažili překreslit dosavadní vládnoucí půdorys, ale v dlouhodobě budovaném systému starých známých, kde ruka ruku myje, jsme znovu narazili. Nikdo z nich zde nestojí o element, který by nabourával zatuchlé pořádky a provětrával radnici.


Ale nebojte, skutečná změna je možná, jen je potřeba ještě trochu vytrvat. Zatímco v roce 2014 nás bylo jen 5, kteří ji chtěli, v roce 2018 už 12 a letos 15 – chybělo jen 227 hlasů, abychom měli s Piráty většinu 16 mandátů. Možná to byli právě ti voliči, kteří spatřovali naději v Nezávislých. Nevadí, v následujícím období budeme pracovat i pro ně. Nadále budeme opozicí v pravém slova smyslu, která nabízí alternativu a důsledně kontroluje kroky koalice. Budeme se dál zasazovat o umravňování zdejší výstavby a ochranu zeleně, budeme spolupracovat s občany, budeme klást důraz na otevřenost radnice a její účelné hospodaření. Věříme, že spolu s Piráty, s nimiž máme programovou shodu a kteří při nás po volbách stáli, můžeme pro Prahu 15 vykonat mnoho užitečného. Náš klub plný zkušených zastupitelů i energických nováčků se na další práci pro vás těší. Přidejte se k nám! P15


Společné foto s Piráty z ustavujícího zastupitelstva: zleva Zdeněk Edlman, Pavel Petrášek (Pir), Radka Daníčková (Pir), Jana Brádková, Michal Petlach (Pir), Klára Krybusová, Mirek Hynšt, Lucka Jechová, Honza Veleba, Radek Běla, Lukáš Pertl, Pepa Prajzler, Martin Šimák, Milan Ducko a Marcel Pencák



242 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page