top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Pomozte proti výstavbě na Maraťáku

Stavební úřad 14. července vypsal územní řízení na polyfunkční dvojdům na rohu Švehlovy a Hostivařské ulice. Oznámení bude až do konce července viset na úřední desce, potom mají účastníci řízení 15 dní na případné podání námitek.


S plánovaným objektem o výšce až 6 podlaží od začátku nesouhlasí místní občané - více než 230 z nich podepsalo petici proti záměru. Bohužel, vládnoucí koalice ANO / ODS / TOP 09 ji nevyslyšela, naopak developerovi v jeho snažení aktivně umetá cestičku.


Aktuálně se občané a sousedé za podpory Patnáctky náš domov obrátili na právní odborníky, kteří by jim měli pomoci s přípravou námitek do územního řízení. Za tyto služby budou samozřejmě muset zaplatit honorář, a proto usedlíci založili transparentní účet pro případné dary od ostatních občanů Prahy 15. Účet ZDE.


Stojíme na straně stávajících obyvatel lokality kolem Maraťáku. Společně s vámi se můžeme pokusit pomoci jim proti nevhodnému developerskému projektu, když se na ně vládnoucí garnitura vykašlala. Budeme rádi, pokud se rozhodnete finančně přispět v jakékoli výši. Nezapomeňte, příště se může podobný problém – přebujelá výstavba, zahuštění dopravy, likvidace vzrostlé zeleně - týkat i vašeho bezprostředního okolí.


Děkujeme, že se svorně zajímáte! P15 Prosíme, sdílejte, ať se o výzvě dozví co nejvíce lidí.



17 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page