top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Patnáctka je náš domov i v létě

Léto je stejně nejlepší – miluji slunce, dlouhé večery, vyjížďky na kole po zapadlých okreskách, koupání v řece, sezení na břehu s knížkou. Prázdniny jsou ideální pro poznávání jiných krajů a rozšiřování vlastního obzoru. Určitě i vás na cestách kolikrát napadlo: „Jé, tohle je skvělá věc, nešla by zařídit i u nás?“ Pro inspiraci občas nemusíme daleko. Od nás z Měcholup je to kousek třeba do Lipan, kde starou hasičskou nádrž proměnili v biotop nabízející v horku příjemné osvěžení.


Pro aktivní odpočinek tu mají i venkovní pingpongový stůl. Tahle zábava znovu zažívá rozkvět a nově si ji můžete vyzkoušet i na Košíku u hřiště v Mračnické ulici. Stůl sem navrhl náš zastupitel Mirek Hynšt v participativním rozpočtu a byla to trefa. Sportoviště si brzy našlo příznivce a s úspěchem jsme zde uspořádali i prvomájový turnaj. Přitom nic složitého, přivezete betonový výrobek, podložíte mu nohy a připevníte kovovou síťku.


Mirek měl tuto sestavu od dodavatele naceněnou do 25 tisíc korun, další peníze ze stotisícového limitu chtěl využít na zpevněnou plochu pod stůl. V této podobě také nechala radnice projekt odhlasovat občany. Potom však odpovědní politici porušili pravidla soutěže a bez domluvy s autorem návrhu nechali ten samý stůl nainstalovat za téměř 70 tisíc korun, tedy o více než 45 tisíc dráž! A zámkovou dlažbu prostě vyškrtli. Dobrá myšlenka se v jejich rukou proměnila v černou můru nakládání s našimi společnými financemi.


Využijte léto k radostnému odpočívání, ale při procházkách po Praze 15 se také zeširoka dívejte kolem sebe. Kromě bující výstavby si všímejte i kvality provedení veřejných prostranství, zeleně a laviček. Ďábel často spočívá v detailu…


Přejeme vám krásné léto a budeme rádi za vaše pozdravy: 15nasdomov@email.cz

PhDr. Marcel Pencák, Ph.D.

(sloupek našeho zastupitele v letním Hlasateli)



11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page