top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Parkování pro domácí

Obyvatele Prahy 15 trápí parkování, to je známá věc. Počet volných parkovacích míst se snižuje v důsledku nové výstavby a navyšování počtu osobních automobilů. Dalším problémem může být zavedení modrých zón v sousední Praze 10.

Pan místostarosta Frauenterka (ODS) přišel s vlastním řešením situace. Vymyslel pseudosystém tzv. „parkování pro domácí“, které se snaží aplikovat nejdříve v lokalitě Na Groši. Jedná se o zavedení modré zóny s podmínkou, že rezidenti bydlící v této oblasti nebudou za parkování platit. Po magistrátu požaduje schválení této výjimky z celoměstského systému parkování.


Upřímně řečeno, větší populistickou blbost aby člověk pohledal. Na území Prahy platí vyhláška č. 19/2017 Sb., která upravuje systém zón placeného stání. V městských částech, které se do systému připojí, platí jednotná sazba za parkování. Inkasuje magistrát i příslušná městská část. Žádná městská část nemá zvláštní ceník nebo dokonce parkování zadarmo.


Místostarostovo „parkování pro domácí“ je proto pouze snaha odvést pozornost od neschopnosti současného vedení radnice zajistit nová parkovací místa. Proto lidem předkládají tyto slepé uličky, předstírají, že situaci řeší, a následně se budou vymlouvat, jak jim v tom zlý magistrát brání. Komicky vyznívá i nedávné schválení žádosti, aby magistrát Praze 15 svěřil pozemek v Pražské ulici „pro navýšení parkovacích míst“. Jenže co je na tom pozemku nyní? Plné parkoviště (viz obrázek). Nikdo soudný v Praze 15 však už nemůže hereckým etudám pana Frauenterky sednout na lep.


Patnáctka náš domov ve své době přišla s řešením. Při působení na radnici jsme připravili studii na navýšení 638 parkovacích míst. Koalice ODS / ANO / TOP 09 mohla na základě této studie už před 2,5 lety začít některá místa projektovat a připravovat pro realizaci. Bohužel nepřipravili ani jedno nové parkovací místo, místo toho vyhazují miliony za nové nadchody, bufet u mola, developerské nekoncepční studie a další nepotřebné projekty.

Napište nám, jaký máte názor na přístup současné koalice k otázce parkování a na případné zavedení parkovacích zón v Praze 15.



8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page