top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Ostuda koaličních "profíků" - seriál na pokračování

Kolik zakázek v hodnotě nad 8 milionů vypisuje zdejší rada ročně, že si je nedokáže do posledního písmenka ohlídat? Bohužel současná koalice ODS / ANO / TOP 09 / NEZ s podporou SPD opakovaně dokazuje, jací "odborníci" vládnou Praze 15.


Tentokrát se o ostudu pro městskou zasloužila zejména dvojice místostarostů Hájek (ANO) a Frauenterka (ODS). Ve výběrovém řízení se v gesci prvně jmenovaného hledala firma na stavbu společenského centra "Stará hasičárna Hostivař". Komise pro vyhodnocení veřejné zakázky, kterou vedli právě pánové Frauenterka a Hájek, nedovedla správně určit, který z dodavatelů nabídl nejnižší cenu. Rada potom na jejich doporučení schválila nesprávného vítěze soutěže.


V zákonné lhůtě si na usnesení rady stěžovala firma PWB stavby s.r.o., které byla zakázka upřena, neboť její nabídka byla ve skutečnosti nejvýhodnější (hodnotící komise jí ale zapsala nesprávnou cenu 10 352 062 Kč a vůbec jí nebylo divné, že se tato cena naprosto přesně shoduje s nabídkou firmy NEO BUILDER s.r.o.). Na základě stížnosti zmíněné firmy, která ve skutečnosti podala nabídku s cenou 8 230 847 Kč, rada MČ Praha 15 nakonec svůj původní verdikt zrušila a nabídky bude posuzovat znovu.




13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page