top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Nám všem předražený pingpongový stůl - pokračování

Pan místostarosta Frauenterka (ODS) dští síru na Patnáctku náš domov, která jasně popsala, jak prodražil nákup pingpongového stolu na Košík o cca 45 tisíc korun. Činí tak prostřednictvím webových stránek, facebooku a mobilního rozhlasu městské části, tedy za veřejné peníze, což celou záležitost jen dokresluje.


Místostarosta každopádně ani s pomocí firmy, kterou si najal, enormní výši nákladů nikterak nevysvětlil. I nadále tedy platí, že:


- naším zastupitelem Mirkem Hynštem bylo připraveno ověřené dodání pingpongového stolu do 25 tisíc korun s DPH včetně síťky, dopravy a montáže - cena byla samozřejmě ověřena i u jiného prodejce - rozpočet tohoto návrhu nebyl při hodnocení záměru ze strany radnice rozporován a byl předložen k hlasování občanům Prahy 15 - místostarosta Frauenterka pravidla participativního rozpočtu jednoduše porušil a objednal realizaci za jinou, neskonale vyšší cenu - vůbec přitom neoslovil navrženou firmu, ani věc nekonzultoval s autorem návrhu M. Hynštem - nechal dodat zcela TOTOŽNÝ stůl (žádné rozdíly nepopsal, ani nemůže) za 48 tisíc korun - k tomu si objednal dopravu, instalaci a terénní práce za dalších 20,5 tisíce korun - výsledná cena v neprospěch městské části a jejích občanů tak činí zhruba 45 tisíc korun

Kvůli hospodaření místostarosty tak stůl navíc přišel o plánovaný pevný podklad, který byl v návrhu obsažen – ani ten radnice přitom nerozporovala a nechala o něm lidi hlasovat.


Totožnost stolu si můžete srovnat podle původního návrhu ZDE.


O rozsahu „provedených“ terénních úprav si můžete udělat představu z fotografií – nic za 20 tisíc korun se zde samozřejmě neodehrálo, maximálně se sem přibližují úpravy z projektu trampolíny placeného z jiných prostředků. Stůl stojí v trávě, herní místa jsou vyšlapaná (najdete v nich drny). Ani argumentace každoročními prohlídkami (v nabídce i v objednávce chybí) nevysvětlí nárůst ceny o 45 000 Kč.


Pojďte s námi na podzim změnit hospodaření městské části a spolupráci radnice s občany!




19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page