top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Nový Taškent aneb reportáž y budoucího náměstí ve stínu mrakodrapů

Místo a čas: 26.5.,17-18 hod., prostranství nad OC Taškent

Název: Setkání zástupců radnice s občany U „Taškentu“

Žánr: fraška, tragikomedie

Osoby a obsazení: místostarostové Fischer (ODS), Kolářová (ANO), Neumann (TOP09), uvolněný předseda výboru Pešek (TOP09), architekt Lavrík, několik dalších zaměstnanců úřadu, pět aktivních občanů, senátor Kos a několik místních obyvatel či kolemjdoucích.

Počasí: nevlídné

Atmosféra: ne příliš příjemná, společná prezentace se zvolna rozpadá do separovaných diskuzních hloučků

Kulisy: „párty stan“ MČ Praha 15, poster „Nový Taškent“ – developer vybavil radní pouze půdorysem 1. a 2. nadzemního podlaží v měřítku 1:500 (duben 2021), poster "Budoucí podoba areálu Gercenova", flipchart "Vaše představa o využití daného prostranství" válející se v koutě


Dějství "Nový Taškent" – nové obchodní centrum (pro které koalice v koncepční studii schválila 12 podlaží) prý bude lepší, hezčí, větší, bezbariérové, s 2 patry podzemích garáží a cca 50 parkovacími stáními okolo. Podzemní parkování na pozemku městské části vedle Taškentu by bylo investičně a provozně drahé, takže se jedná s developerem o 50, možná i100 místech pro stávající rezidenty v podzemí OC. "Nějaké byty" tam prý budou také (přiznáno až po dotazu z pléna).


Vybrané pasáže: „Pokud máte dotazy, tak se ptejte, nebo pokud máte návrhy, co tady s tím místem, chceme aby to bylo příjemné místo...“, „Pane senátore, vy jste proti všemu, protože jste zelený“.


Perličky na závěr: Požadavky a názory občanů nikdo skoro nezaznamenával. Dobře uklizený flipchart celou dobu odpočíval v rohu pod stanem. Jediný příspěvek, ponechat zelený plácek, na něj kradmo dopsala jedna občanka. Místostarosta pro zdravotnictví s uvolněným předsedou výboru pro zdravotnictví celou dobu vzorově dodržovali epidemiologická opatření...


Hodnocení: "Rozhodujete vy! Váš názor je zásadní!"


Děkujeme aktivním občanům, kteří se nebáli diskuze a jasně vyjádřili svůj názor a nesouhlas s další masivní výstavbou.




17 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page