top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Nechce se vám při pondělku pracovat?

Nejste v tom sami. Taková komise Prahy 15 pro participaci se pod vedením paní Šímové (SPD) sešla za rok jen čtyřikrát a za celou dobu přijala jediné usnesení. Minulý týden z ní také dělnost jen sršela.


Naše Lucie Jechová navrhla, že by členové komise shromáždili svoje připomínky a podněty k proběhlému participativnímu rozpočtu a souborně by je předali k využití radě městské části. Členům participační komise se ale do práce nechtělo a návrh odmítli (hlasy ODS, SPD a NEZ).


Piráti navrhli doporučit radě, aby se peníze (cca 200 tisíc), které zbyly z participativního rozpočtu, převedly na jiné projekty ve veřejném prostoru, případně na zeleň. Návrh prošel až napodruhé, přes zaťatý odpor pana Jakubíka (ODS), který prohlásil: "Já radě nebudu říkat, co má s těmi penězi dělat, to ať si určí sama, já nevím".


Zkrátka, i když jste placeným členem komise, což je poradní orgán rady (má jí dávat stanoviska a ponděty), neznamená to, že opravdu musíte radě radit. To je přece práce a ta se v koalici moc nenosí.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page