top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Místostarosta Neumann tají informace

Připomeňme, že na konci minulého roku nechal místostarosta Neumann (Společně PP15 / TOP 09) vypsat zakázku na zpracovatele projektové dokumentace k zamýšlené školce v Doupovské ulici. Výběrko bylo neveřejné, osloveno bylo pouze pět firem včetně nám všem známého ateliéru arch. Hlaváčka. To se nám nelíbilo, a tak jsme sami vyzvali další architekty, aby se přihlásili. Řada z nich tak učinila a podala výrazně lepší nabídky než projektanti oslovené radnicí. Hned vzápětí nechal místostarosta Neumann výběrové řízení zrušit.


V této souvislosti jsme mu položili několik otázek, například KDO konkrétně vybíral firmy, které oslovila radnice. A zajímalo nás, KTERÉ realizace byly u těchto firem brány jako referenční (3x za 50 mil. Kč), abychom věděli, zda byly vůbec všechny schopny splnit zadání radnice a podat nabídku. Nebo měly být schopny jen některé?


To jsou zásadní otázky, na které nám místostarosta Neumann neodpověděl ani v interpelacích, ani podle zákona č. 106/1999 o svobodném přístupu k informacím. To nás ale neodradí, podali jsme na něj stížnost. Podezřelé výběrové řízení na mateřskou školu na Košík vyšetříme do poslední nejasnosti, i kdyby to mělo trvat!



7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page