top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

My tu radnici zkrátka otevřeme

K níže uvedenému odkazu připomeňme situaci v Praze 15: Patnáctka náš domov opakovaně žádala, aby naši zastupitelé dostávali v elektronické podobě kompletní materiály, které schválila rada městské části (koalice). Radnice to odmítala, nabízela jen osobní nahlížení do materiálů přímo na úřadě.


Odvolali jsme se na magistrát, který nám dal za pravdu. Radnice Prahy 15 od té doby materiály poskytuje, ale nikoliv, že by nám je jednoduše a automaticky dávala na úložiště, nebo posílala mailem, jako je dostávají radní. Ne - po každé radě si musíme o každý kompletní materiál požádat, všechny materiály musejí zaměstnanci úřadu z vyššího příkazu zcela zbytečně skenovat a posílají nám je v motanicích několika usnesení najednou, samozřejmě žádná open data.


Počet našich žádostí je tak pochopitelně enormní, nicméně pouze kvůli obstrukcích radnice. A pointa? Úřad nám sděluje, že žádosti považuje za šikanózní a "lze dovodit, že cílem těchto opakujících se žádostí je způsobit povinnému subjektu nepřiměřenou zátěž."

Z kontroly koaliční práce samozřejmě nikterak neslevíme, i když kolem sebe bude vládnoucí garnitura ANO / ODS / TOP 09 i nadále kopat. Jsme tu totiž pro vás, občany Prahy 15.


Odkaz na článek ZDE.




6 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page