top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Milionový tunel

Pamatujete ještě na kauzu prodeje bývalé vodárny v Chotejně? Dnes je to přesně 3,5 roku, kdy jsme pro městskou část zachránili 9,3 milionů korun.


Pouhých osm dní po volbách 2018 nová koalice ANO / ODS / TOP 09 rozjela v tichosti prodej nemovitého majetku na ploše více než jednoho hektaru za 25,8 mil. korun napřímo p. Aleši Petříšovi, synovi někdejšího starosty za ODS. Záměr prodeje neschválili v radě, pouze ho vyvěsili na úřední desku, čekali, že se nikdo jiný nepřihlásí, a pak už se vše hladce schválí v zastupitelstvu.


Jenže díky důsledné kontrole a kritice záměru ze strany Patnáctky náš domov si koalice nakonec uvědomila, že nedokáže vysvětlit, proč hodlá areál prodat o více než 10 milionů Kč levněji, než jak cenu stanovil první znalecký posudek. Právě 19. 12. 2018 při jednání zastupitelstva jsme donutili koalici záměr přímého prodeje stáhnout. Radní pak museli vypsat otevřené výběrové řízení, i když u toho skřípali zuby a zneužívali média městské části, v nichž psali o naší "štvavé kampani".


Ve výběrovém řízení se potom za areál vodárny dosáhlo prodejní ceny o 9,3 milionu vyšší! Kde měly tyto peníze městské části původně skončit, raději ani nechceme spekulovat.

To je naše politika - souhrou celého zastupitelského klubu (desítky hodin mravenčí práce strávila na kauze zejména Radka Daníčková) a spoluprací s aktivními občany, kteří nám chtěli pomoci, jsem nedopustili, aby Praha 15 pokoutně přišla o obrovskou finanční částku.


Pojďte s námi v září uskutečnit totální změnu na radnici!



13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page