top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Magistrát se postavil na naši stranu proti Radnici

Skvělého vítězství dosáhl náš zastupitel Josef Prajzler ve sporu s radnicí Prahy 15!


Opakovaně jsme žádali starostu i Úřad městské části, aby nám byly vydávány veškeré materiály a podklady z jednání rady městské části v elektronické podobě. Radnice nám tuto formu poskytování informací vytrvale odpírala a odkazovala nás na osobní nahlížení do tištěných materiálů přímo na radnici.


To samozřejmě neumožňuje plný komfort při studování a kontrole těchto materiálů, na něž máme jako zastupitelé ze zákona plné právo. Navíc zejména v dnešní pandemické době je tento nápad od vedení radnice značně nezodpovědný.


Pepa Prajzler proto podal na magistrát, tedy nadřízenému orgánu, deset stížností (podle počtu požadovaných materiálů) na postup radnice Prahy 15. Magistrát konstatoval, že Úřad městské části Praha 15 porušil Informační zákon a PŘIKÁZAL MU, aby našemu zastupiteli všechny požadované materiály vydal elektronicky.


Nikdy se nevzdáme v boji o otevřenou radnici. Nenecháme si od vedoucích představitelů radnice házet klacky pod nohy, když se nám snaží nezákonně bránit ve výkonu naší kontrolní role! Proti aroganci a bezdůvodným naschválům od koalice ANO / ODS / TOP 09 půjdeme vytrvale dál klidně i právní cestou. Ostudu nechť si radnice přičte na vlastní vrub.


Stojíme na straně občanů Prahy 15!



15 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page