top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Lidé z okolí Maraťáku proti výstavbě!

Už dříve jsme vás informovali, že stavební úřad Prahy 15 povolil masivní výstavbu na Maraťáku. Významnou zásluhu na úspěchu developera A-TRIO má koalice ANO / ODS / TOP 09, která mu poskytla veškerou součinnost včetně pozemku pro vjezd do bytového komplexu. Vedení radnice přitom ignorovalo petici okolních obyvatel, kteří proti stavbě v této podobě protestovali.


Místní lidé se ale ještě nevzdávají. Aktuálně podali odvolání proti rozhodnutí o povolení stavby. Stateční občané trvají na svých námitkách, protože vzhledem ke všem plánovaným stavebním záměrům mají oprávněně strach, jak to v jejich sousedství bude za pár let vypadat.


„Ze strany investora není zájem jakkoliv celý projekt upravit a vyhovět tak alespoň z části sousedům a jejím námitkám“ uvádí jeden z místních obyvatel a zároveň zastupitel za Patnáctku náš domov Lukáš Pertl. A dodává „Pokud investor nic nenabízí, je velice těžké společně jednat a hledat kompromisní řešení“.


Neúměrná výška staveb, rozpor s charakterem prostředí, nepřípustné zastínění, dopravní zatížení lokality a možné zvýšení počtu dopravních nehod v lokalitě. To jsou zásadní námitky místních obyvatel, kteří jsou přesvědčeni, že výstavba negativně ovlivní kvalitu jejich života a představuje nepřípustný zásah do jejich práva na zachování pohody bydlení.


Řízení budeme i nadále bedlivě sledovat a pokud máte zájem o bližší informace, ozvěte se zastupiteli Lukáši Pertlovi (lukas.pertl@seznam.cz / 721 933 682).


Patnáctka náš domov je tu pro vás!



29 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page