top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice utajovaných kšeftů

Také nový místostarosta pro majetek David Hájek (ANO) se vedle protřelých kolegů z ODS učí řemeslu rychle. Už nechal vypsat svoji první zcela neprůhlednou zakázku v hodnotě 2 milionů korun bez DPH. Zakázka se týká technického dozoru na stavbu školky a stacionáře pro seniory v Gercenově ulici.


Zakázka je vypsána tak, že byly napřímo osloveny pouze tři firmy. Výzva k podání nabídky nebyla veřejně prezentována, takže se o ní nemohli dozvědět i další případní uchazeči. Byla pouze součástí usnesení, a to v ní ještě chyběla nezbytná zadávací dokumentace.


Když radnici požádala jiná firma o zaslání zadávací dokumentace, byla ODMÍTNUTA. Když o zadávací dokumentaci požádal náš zastupitel, BYL ODMÍTNUT (viz obrázek). Chytře vymyšleno - radnice nesmí odmítnout nabídku, ale uchazeč ji bez zadávací dokumentace nemůže seriózně podat.


Každý může posoudit, jaký musí mít koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ s podporou SPD důvod, že tak aktivně a zuřivě brání tomu, aby do zakázky podal nabídku někdo jiný. Dva miliony může být pro někoho příliš tučné a lákavé sousto, že?


Pro úplnost dodejme, že když byla na radnici Patnáctka náš domov, prosadili jsme do pravidel zveřejňování každé zakázky nad 100 tisíc korun na webu městské části. Bylo to právě proto, aby se mohl transparentně přihlásit každý a aby se co nejvíce šetřily veřejné finance.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page