top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice s SPD je dobře promazaný stroj

O posledním zastupitelstvu jsme se zatím zmínili jen částečně - informací, jak koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ s nezbytnou pomocí SPD prohlasovala plně placenou trafiku pro Václava Bílka z hnutí ANO (uvolněný předseda volnočasového výboru za 64 tisíc korun měsíčně).


Koalice se na SPD může spolehnout i v případě zamítání "nebezpečných" návrhů, které předkládá Patnáctka náš domov. Chtěli jsme například, aby zastupitelstvo projednalo


- snížení počtu uvolněných (plně placených) míst v radě městské části ze 7 na 6, jak tomu bylo před volbami 2022

- otevření redakční rady Hlasatele zástupcům všech politických klubů, jak je obvyklé v ostatních městských částech a jak to odpovídá kultuře vydávání radničních periodik za veřejné peníze (dosud si redakční radu usurpuje výhradně paní Kolářová z ANO jako její předsedkyně).


Žádný z těchto navržených bodů koalice s podporou SPD nepustila do programu zastupitelstva. Z jejich zastupitelů hlasovala pouze p. Šikýřová pro diskuzi o Hlasateli, děkujeme aspoň jí.


Poslední zprávou je, že Patnáctka náš domov konstruktivně podpořila rozpočet městské části na rok 2023. Vedle navýšení participativního rozpočtu, které prosadili Piráti, se nám podařilo vylepšit částky na


- sociální granty (+ 400 tis.) - opravy chodníků (+ 400 tis.) - dobudování komunitního centra na faře (+200 tis.).


Foto: Hlasování o zařazení bodu "Hlasatel".



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page