top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice prodloužila bigboardy

Prahu 15 budou nadále hyzdit bigboardy na pozemcích městské části. Jejich provozovatel - Czech Outdoor - požádal o prodloužení nájmu na dalších pět let a koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ s podporou SPD mu vyhověla. Pokračování smluv navrhl místostarosta David Hájek (ANO). Nechal je narychlo schválit v radě minulou středu, aby se jimi ten samý den nemohlo zabývat zastupitelstvo - tam měla totiž Patnáctka náš domov připravený návrh na zamítnutí všech tří žádostí.


Místostarosta Hájek znovu prokázal, jak rychle se učí od svých starších koaličních partnerů, protřelých šíbrů z ODS. Žádosti o prodloužení smluv nepředložil k projednání do výboru územního rozvoje, přestože to dvakrát veřejně přislíbil a výbor se od té doby dvakrát uskutečnil. Smlouvy nechal pokoutně schválit, i když k bigboardu na Maraťáku dala zamítavé stanovisko Policie ČR a bigboard u Švehlovy busty je v rozporu s Pražskými stavebními předpisy, neboť stojí v parku.


Pan Hájek šel kromě lhaní a ignorování faktů dokonce ještě dál - ve smlouvách nechal zrušit dosavadní možnost městské části vypovědět je bez udání důvodu s tříměsíční lhůtou (pouze na Maraťáku ji ponechal, ale s 12měsíční lhůtou). Takto pracuje místostarosta v zájmu městské části a jejích občanů? Nikoliv, takto pracuje především ve stranickém zájmu ANO, ODS a TOP 09, které před volbami tyto bigboardy využívají pro svou vlastní prezentaci. O výhodných peněžních tocích asi pochybuje málokdo...





7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page