top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice Prahy 15 podporuje developerský stavební zákon

Na posledním jednání ZMČ jsme podali návrh, aby městská část Praha 15 po vzoru magistrátu vyjádřila nesouhlas s novým stavebním zákonem a požádala Senát, aby jej při svém nadcházejícím projednání odmítl.


Novelu stavebního zákona připravila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) se zástupci developerů a v poslanecké sněmovně ji protlačilo ANO společně s SPD a několika sociálními demokraty. Nový předpis zásadně omezí samosprávy měst a obcí v územním plánování a možnostech ovlivnit, co se bude na jejich území stavět. Naopak developerům otevře dveře dokořán a občany městských částí včetně té naší odsoudí do role pouhých pozorovatelů stavebního dění.


Bohužel, developerská koalice Prahy 15 ve složení ANO / ODS / TOP 09 s ubohými výmluvami odmítla zařadit námi navržený bod do programu jednání zastupitelstva.

Symbolicky tak znovu přiznala, že záměry developerů staví nad zájmy občanů a dokonce je přitom ochotna podpořit oslabení naší městské části v oblasti výstavby.


Patnáctka náš domov nestoudný stavební zákon, prosazovaný silou bez celospolečenské shody, zásadně odmítá. Náš senátor Ladislav Kos nás nicméně ujistil, že bude důsledně bojovat za to, aby Senát tento paskvil vrátil s nesouhlasem zpět poslancům.



18 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page