top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice pošlapává principy demokracie

Vládnoucí hlasovací mašina ANO / ODS / TOP 09 / NEZ a SPD na posledním jednání Zastupitelstva znovu odmítla návrh Patnáctky náš domov, aby v redakční radě radničního měsíčníku Hlasatel byli také zástupci opozice.


Měsíčník, který vydávají radnice za peníze svých občanů, má ze zákona poskytovat objektivní a vyvážené informace. Na to by měla dohlížet redakční rada, v níž mají mít zastoupení všechny zastupitelské kluby, které si občané zvolili. Tak je to obvyklé v drtivé většině pražských městských částí a v Praze 15 to bylo naprosto samozřejmé v letech 2014-2018, kdy Hlasatel spravoval místostarosta za Patnáctku náš domov Marcel Pencák.


V současnosti je Hlasatel již pátým rokem samoděržavím hnutí ANO, které prostřednictvím místostarostky Kolářové redakční radu ovládá. V radě jsou dále zaměstnanci úřadu a další osoby, které se podílejí na tvorbě měsíčníku. Jedná se tedy o záměnu redakční rady za redakci čili absolutně neodborné nepochopení, jak má fungovat radniční periodikum.


Koalice s podporou extremistů tedy znovu popřela základní demokratický princip, že složení redakční rady má odrážet poměr sil v zastupitelstvu, stejně jako tomu je v ostatních komisích. Úroveň debaty s koalicí ale nejlépe dosvědčuje arogantní výrok místostarostky Kolářové, že redakční rada je "apolitická". Přitom právě ona sama jako politička stojí v jejím čele.



6 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page