top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice podporuje výstavbu v Janovské a Livornské

Na prosincovém jednání Zastupitelstva Prahy 15 jsme navrhli usnesení, aby městská část odmítla projekt Exafinu na 9podlažní bytový dům na výměníku v Janovské ulici a aby pro tento projekt neumožnila dotčení svých pozemků a neposkytovala k němu ani žádnou jinou součinnost.


Vládnoucí koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ s podporou SPD nám však pouhých pět minut před začátkem projednávání tohoto bodu hodila na stůl materiál z dílny místostarosty Neumanna (TOP 09), který je přesně opačný. Záměr bytového domu nerozporuje, naopak dává radě městské části mandát, aby dojednala s developerem memorandum a tzv. "kompenzace". Komu mají být tyto náhrady určené, ponecháváme na uvážení občanů.


Podpora developera prošla nejtěsnější koaliční většinou 16 hlasů, pro byl i předseda výboru územního rozvoje Nauč (ANO), který na výboru hlasoval proti projektu, podobně obrátila i TOP 09 a Nezávislí, jejichž členové byli ve výboru rovněž proti.

Podobný vstřícný postup chystá koalice i v případě výměníku v Livornské ulici, projednávání tohoto bodu ale bylo staženo. Koaliční klondajk na dobytém území Prahy 15 zkrátka pokračuje na dřeň.



21 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page