top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice obětovala dva smrky

Zastupitelé koaličních stran ANO / ODS / TOP 09 se zbavili dvou smrků, které v ulici U Dvojdomů rostou již více než 15 let. Obětovali je jako součást pozemků s parkovacími stáními, které vyměnili se soukromou firmou.


Osud obou smrků je přitom pravděpodobně zpečetěn, neboť sama koalice přiznala, že firma na jejich místě chystá zřídit další potřebné parkovací stání.


Důrazně jsme se ohradili proti nepochopitelnému a zcela zbytečnému převodu vzrostlých stromů z vlastnictví všech občanů Prahy 15 do soukromého majetku, a navrhli jsme alespoň jejich vyčlenění ze směny pozemků.


Slovo si v tu chvíli vzal pan místostarosta Frauenterka (ODS), který ponechání smrků odmítl s tím, že přece za ně dostaneme také zeleň. To je sice pravda, ale zatímco městská část získala směnou zhruba 35 m2 trávníku mezi garáží a parkovištěm, koaliční zastupitelé se zbavili 48 m2 zeleně se dvěma vzrostlými stromy, které ponechali jejich osudu, o němž dobře věděli!


Jsme to my, kdo "často stojí na špatné straně", jak nás v diskuzi o těchto stromech počastoval pan Frauenterka? Co si o tom myslíte?




9 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page