top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice chrání zájmy Central Groupu

O tom, že koalice ANO / ODS / TOP 09 pracuje ve prospěch developerů, které prakticky pokaždé upřednostňuje před obyvateli Prahy 15, jsme vám snesli již nespočet důkazů. A přidáváme další. V polovině června odsouhlasilo magistrátní zastupitelstvo memorandum „o společném postupu při využití území Trojmezí“, které bylo sepsáno ve spolupráci Hl. m. Prahy a městských částí Praha 10, 11 a 15.


Uvedení partneři se dohodli na zásadní věci: že v lokalitě chtějí „zachování zeleně a vybudování parků“. Až potud je všechno logické – zelené a rekreační Trojmezí si asi přejeme všichni. I v takto jednoduché dohodě se ale vedení Prahy 15 zachovalo zcela věrně v duchu své role developerského poskoka. V bodě 1.4. c) si totiž nezapomnělo v rámci svých developerských závazků výslovně vymínit že memorandem nebude „dotčen ZÁJEM MČ PRAHA 15 na změně územního plánu č. Z2896/00“.


Tato změna předpokládá zastavění velké části stávajících lučních ploch kolem Obchodního centra VIVO v Hostivaři bytovými domy! Změna se týká pozemků, které vlastní developer Central Group, jemuž jde současná vládnoucí koalice zcela na ruku. ANO / ODS a TOP 09 podporují zdejší záměr výstavby bytových domů na ploše, která je nyní určena ke sportovním účelům a v návrhu Metropolitního plánu k rekreaci. Radnice Prahy 15 se tak navíc chová navzdory petici proti výstavbě, kterou již podepsalo více než tisíc občanů…


Vedení Prahy 15 tedy znovu veřejně obhajuje čistě DEVELOPERSKÝ ZÁJEM na zástavbě sportovišť bytovými domy. Zdá se vám to normální?


Ale již téměř za rok přijde čas vrátit Prahu 15 občanům! Nezapomeňte a sdílejte.



15 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page