top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Kdo může za výstavbu před radnicí?

Jak jistě víte, na pozemku před radnicí v Milánské ulici je povolena stavba pětipodlažního bytového domu. Účastníkem územního řízení na tento dům byla mj. také současná koalice ANO / ODS / TOP 09 v čele s odpovědným místostarostou pro územní rozvoj Neumannem (TOP 09). Dům byl povolen bez ohledu na slabé připomínky městské části v tomto územním řízení i v následném odvolání.


Ve středu 15. září se na zastupitelstvu projednávala petice občanů proti této stavbě, která však již bohužel přišla s křížkem po funuse. Pan místostarosta toho aspoň využil k tomu, že se v důvodové zprávě navrženého usnesení zastupitelů pokusil občanům namluvit, že za všechno může Patnáctka náš domov. Její tehdejší místostarosta Pencák údajně v roce 2018 nezajistil, aby se v návrhu Metropolitního plánu objevila na pozemku před radnicí funkční plocha zeleně (tzv. park ve volné zástavbě), aby se na něm nemohlo stavět.


Panu místostarostovi jsme tedy promítli níže uvedený obrázek, který ukazuje, že v návrhu Metropolitního plánu na tomto pozemku zeleň navržená je, a tak proti tomu nebylo třeba vznášet žádnou připomínku a dožadovat se toho.


-Navrhli jsme tedy, aby pasáž v důvodové zprávě, která měla občany cíleně zmást, byla vyškrtnuta. Koaliční zastupitelé ji tam ovšem ponechali.


-Poté ještě v interpelacích jsme se pana místostarosty Neumanna zeptali, proč jsme se při připomínkování Metropolitního plánu měli domáhat, aby se v něm na pozemku před radnicí objevila zeleň, když už tam dávno byla zanesená. Pan místostarosta si na odpověď vzal třicetidenní lhůtu.


Vládnoucí koalice v kostce.



7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page