top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak to opravdu nedělat

Koalice se před volbami pouští do veřejných setkání s občany, 8. března jedno proběhlo v Neapolské ulici ohledně dalšího osudu zdejší asfaltové plochy. Měli bychom pro vedení radnice několik rad, jak to příště udělat aspoň o trochu lépe:


- Přečtete si o participaci s občany aspoň jeden odborný text, ať víte, jaký to zhruba má mít průběh a formu.

- Místo tří moderátorů z řad místostarostů, kteří si neustále přebírají slovo, použijte jednoho profíka, který ví, co dělat. Ani místostarosta pro sociální oblast, který nemá s hřišti nic společného, jím opravdu není.

- Snažte se společnou pozornost všech zúčastněných udržet déle než dnešních 9 minut, po kterých se vám všechno rozsype do separovaných hloučků, v nichž mluví všichni přes sebe. Místostarosta by neměl říkat, že skejtové prvky tu být nemůžou, když pak místostarostka upozorňuje, že je to jedna z možností, proto je radnice zakreslila do ilustračních obrázků.

- Netvařte se po 25 minutách, že už byste to nejradši ukončili.

- Netvrďte, že se z návrhů občanů pokusíte "vytvořit nějaké řešení, na němž bude shoda", protože workout, zelená plocha, basketbalové koše a parkoviště půjdou skloubit jen obtížně.

- Neptejte se až na místě vedoucí odboru životního prostředí, jestli už se "k tomu tady někdy něco dělalo" ("nějaké malůvky už byly").

- Na začátku celého procesu příště oslovte co nejvíce obyvatel, kterých se to týká - kromě facebooku dejte anonci do Hlasatele a do schránek v několika okolních domech vhoďte informační letáčky.

- Dejte možnost vyjádřit své názory i lidem, kteří se nemohli zúčastnit dnešního projednání.


Pak vám možná lidé budou důvěřovat, že chcete skutečně znát jejich názory a že s nimi umíte pracovat.




9 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page