top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak se kope za developera

Na konci února projednával výbor územního rozvoje Prahy 15 podnět na změnu územního plánu. Investor totiž chce k jednomu obytnému domu v Pražské ulici na Groši postavit ještě druhý. Po našem dotazu vyšlo najevo, že místostarosta Neumann (Společně pro prahu 15/TOP 09) už s developerem jednal, a ten prý zaplatí městské části kontribuci asi milion korun. Výbor nakonec změnu podpořil - pro hlasovali zástupci TOP 09, ODS, ANO a Nezávislých, proti byli dva členové za Patnáctku náš domov a Pirát.

 

5. března se touto změnou zabýval výbor pro územní rozvoj na magistrátu. Podnět byl zařazen do balíku spolu s dalšími k zamítnutí jedním hlasováním. A co byste řekli? Ano, přihlásil se místostarosta Neumann a požádal o vyjmutí a samostatné projednání podnětu na Pražské! Nikoliv developer, ale místostarosta městské části v zájmu developera! Nikdo z členů magistrátního výboru naštěstí jeho průhledný návrh nepodpořil.


Místostarosta Neumann se však nevzdal. 13. března navrhl na zastupitelstvu Prahy 15 tento podnět na změnu územního plánu odsouhlasit! To už bylo moc i na jeho kolegu Klegu (Společně pro Prahu 15/ODS), který začal další "malér koaličního účetního" hasit - rychle jako protinávrh navrhl nesouhlas, a to právě kvůli stanovisku magistrátu.


Místostarosta Neumann potom už jen dohrál svoji obvyklou frašku až do trpkého konce - při hlasování o nesouhlasu se zdržel. Tento pán, spolu se starostou z Křeslic (Společně pro Prahu 15/ODS), řídí územní rozvoj v Praze 15. Radost, že?



21 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page