top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak naložit s koncepčními studiemi

iž 31. ledna uplyne lhůta, do kdy může každý z vás podat své připomínky ke koncepčním studiím „Nové centrum Hostivař“ a „Horní Měcholupy-východ“. Obě studie byly vypsány na návrh místostarosty Neumanna (TOP 09) bez toho, že by jejich zadání bylo projednáno s veřejností a opozicí. Městská část za tyto dokumenty utratí celkem 2,8 milionu ze svého rozpočtu.


Pokud například nesouhlasíte s navrženým navýšením výstavby v okolí vašeho bydliště, máte ještě dvanáct dní na poslání připomínek přímo na radnici. Nebo se ozvěte nám prostřednictvím formuláře, který najdete ZDE.


Připomínkovat ale můžete cokoliv, co se vám v předložených studiích nelíbí. Patnáctka náš domov se například obrátila na spolek Auto*Mat, aby se podrobněji podíval mj. na navržená opatření z hlediska cyklistické dopravy.


Obdrželi jsme řadu zajímavých námětů, které v případě shrnutí u studie na Horní Měcholupy hovoří za vše: „Studie nepracuje s celoměstským systémem cyklotras ani generelem bezmotorové dopravy MČ Praha 15 z roku 2019. Návrh cyklotrasy není proveden v kontextu navazujícího území a nepokrývá poptávané vazby. Cyklistická doprava není řešena v kontextu širších vztahů. Požadujeme komplexní přeřešení cyklistické dopravy ve studii…“



Aneb další z důkazů, že koalice ANO / ODS / TOP 09 přistupuje ke zpracování údajné vize moderního města 21. století stylem „s nikým se bavit nepotřebujeme, všechno si uděláme po svém, chytří jsme na to dost“.

13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page