top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak místostarostové vyměřovali

Místostarostové Neumann (TOP 09) a Frauenterka (ODS) se zase jednou pustili do práce. Tentokrát se rozhodli, že nechají vyhlásit ochranné pásmo kolem hostivařského hřbitova – prý kvůli „zachování pietního a parkového využití“. Záměr by to byl bohulibý, ale řečeno s klasikem „dopadlo to jako vždycky“:


Pánové měřili a vyměřovali, až navrhli ochranné pásmo v šířce cca 40 metrů. Určitě jen shodou okolností se zastavili těsně před pozemkem developera Neuinvest a do ochranného pásma jej nezahrnuli.


Místostarostové kuriózně do ochranného pásma naopak zahrnuli pozemek, který je určený pro rozšíření hřbitova. Stavba jeho nové části by se tak mohla notně zkomplikovat.


Celá akce se jeví zcela nevěrohodně, jen jako snaha maskovat loňský průšvih koalice, která proti vůli místních občanů vydala firmě Neuinvest souhlas s navýšením výstavby na jejích zdejších pozemcích (nový koeficient OB-D jim umožní výstavbu až 5podlažních domů).


Místostarostové se nyní snaží vystupovat jako zachránci zeleně v této lokalitě, i když vědí, že tudy cesta nevede. Navýšení zisků, k němuž napomáhají developerovi Neuinvest, má odnést podnik Povodí Vltavy, který vlastní stavební pozemky právě přímo u hřbitova, kde chce koalice vyhlásit ochranné pásmo. Těžko předpokládat, že si Povodí dobrovolně nechá tímto způsobem znehodnotit svůj majetek.



12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page