top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak koalice rozdávala parkovací místa

Parkovacích míst je v Praze 15 nedostatek, to je známá věc. Proto nás překvapilo, že koalice chtěla na posledním zastupitelstvu převést 3,5 parkovacího místa na soukromé podnikatele, a to bez jakékoliv náhrady! Prostě mu je věnovat.


Přijde vám to nelogické? Podívejte se na obrázek - modrá parkovací místa v Tenisové nyní patří městské části a červená soukromé společnosti. Navrhla se směna, aby Praha 15 měla všechna místa vpravo a soukromník vlevo. To by nebylo nic divného, pokud by městská část nedávala do směny 5 parkovacích míst a soukromník jen 1,5. Výsledek? Oněch 3,5 místa zdarma pro soukromníka.



A třešnička na dortu? Soukromník má tu celou levou stranu (včetně těch 5 míst, které měl nyní získat od městské části) už dávno zabranou díky umístěné značce (druhý obrázek).

Když jsme toto "uvedení reálného stavu do skutečnosti" (=městská část přijde o 3,5 místa) na zastupitelstvu rozkryli, vzniklo pravé pozdvižení. Všichni koaliční zastupitelé se seběhli k místostarostovi Frauenterkovi (ODS), který byl evidentně ideovým původcem této "výhodné" směny, a dožadovali se vysvětlení...



Leč tohle by neobhájil ani mnohem zkušenější kamuflážník, a tak to pro koalici dopadlo zaslouženou ostudou: pro návrh nehlasoval ani jediný (!) zastupitel, což je zřejmě nový rekord zastupitelstva Prahy 15.


K tomu ještě dodejme, že koalice odmítla náš návrh, aby pro občany Prahy 15 zajistila parkovací místa, která jsou na pozemcích městské části a neoprávněně je pomocí značky zabírá soukromá společnost.


Nicméně, jsme na straně stávajících obyvatel Prahy 15 a budeme dál požadovat, aby se zabíraná nedostatková parkovací místa vrátila zpět k užívání všem!

23 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page