top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak hospodaří koalice

Nechali byste si na svém majetku dál podnikat někoho, kdo během půlroku ještě před covidem nasekal 780tisícový dluh na nájmu a službách? Kdo nereagoval na zasílané upomínky a kdo si podal žádost o splátkový kalendář až téměř po roce od začátku nabíhání dluhu? Kdo byl ještě před covidem po splatnosti více než 140 a 170 dní, zatímco podle smlouvy jste ho mohli již po 60 dnech vyprovodit? Za kým se táhl další dluh na pokutách více než 1,6 milionu korun?


Řeč je o části areálu Na šancích, který má již téměř deset let v nájmu Horolezecký klub Hostivař. Ve středu jsme na zastupitelstvu navrhli odpuštění 90 % dlužných pokut za podmínky, že dosavadní nájemce z areálu ke konci března odejde a umožní vypsání nového, transparentního výběrového řízení. V něm by se prověřilo, jaký potenciál tato část areálu skutečně má (restaurace, ubytování ad.).


Koalice ANO / ODS / TOP 09 se ale rozhodla ponechat dosavadního správce, který má smlouvu až do roku 2027, dál pečovat o majetek občanů Prahy 15. Asi to nikomu nepřijde divné, když nájemce uspěl v roce 2012 ve výběrovém řízení pořádaném tehdejším i dnešním radním Frauenterkou (ODS), ačkoliv vznikl jen 5 dní před schválením tohoto řízení a hostinskou živnost získal dokonce až 14 dní poté, co už bylo vypsání soutěže schválené.


Rok 2022 - rok změny na radnici Prahy 15 - přidejte se k nám!



6 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page