top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Investor se brání

Stalo se to, na co jsme upozorňovali - nový majitel stavebních pozemků u hřbitova, které koupil v dražbě od Povodí Vltavy, se brání proti snaze radnice Prahy 15 udělat mu z nich nezastavitelnou zónu zeleně.


Investor se v dopise, který máme k dispozici, ostře ohradil proti podnětu na změnu územního plánu, který místostarostové Neumann (TOP 09) a Frauenterka (ODS) nechali odsouhlasit koaličními zastupiteli: "Připravujeme výstavbu rodinných domků... a předložení takového podnětu bez dohody s vlastníkem pozemků považujeme za projev svévole."


Jako jeden z motivů podnětu označil investor navýšení výstavby na sousedních pozemcích. Zcela stejně to od začátku vidí i Patnáctka náš domov - aby koalice zamaskovala podporu svým známým z Neuinvestu (navýšení by jim umožnilo stavět až 5podlažní domy), předstírala před veřejností, že to chce kompenzovat zrušením stavebních pozemků u hřbitova a vybudováním parku. Bylo jasné, že to je trik, protože magistrát by neriskoval případné kompenzace "ochuzenému" vlastníkovi. "Takovýto postup považujeme za diskriminační, účelový a neslučitelný s principy právního státu," píše na konto radnice Prahy 15 investorská společnost Jánská 4 s.r.o.


Také bychom byli radši, kdyby se vedle hřbitova nestavělo. Bohužel, tyto pozemky jsou dlouhá desetiletí určené právě k nízkopodlažní zástavbě. Je nezodpovědné, namlouvat lidem něco jiného, jak to dělají zástupci koalice. A o to horší, že tak činí kvůli tomu, aby do celé věci vnesli zmatek a prošlo více než dvojnásobné navýšení té samé nízkopodlažní zástavby na sousedních pozemcích jen proto, že se jedná o jejich osobní zájem. Dokonce při svém jednání nehledí ani na fakt, že se částečně jedná o chráněný přírodní park.


Pojďme s námi na podzim změnit Prahu 15!



18 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page