top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Hostivařská smyčka bez bariér

Jistě si pamatujete, jak koalice ANO / ODS / TOP 09 pod vedením místostarosty Neumanna (TOP 09) nesmyslně vyhodila z okna 1,5 milionu korun, aby u nádraží Hostivař „vymyslela“ bezbariérový terminál s vysokými rampami a výtahy a na něj nasadila nejvyšší budovu v Česku zvanou Hostivařská kobra.


Zatímco vedení Prahy 15 „staví“ tyto megalomanské vzdušné zámky, magistrát nekecá a maká na příčetném a efektivním řešení. V rámci projektu „Praha bez bariér“ nyní na smyčce souběžně probíhá výstavba bezbariérové rampy a pěších návazností pro bezpečné a bezproblémové spojení tramvajové a autobusové zastávky.


Součástí stavby je úprava stávajícího a vybudování nového chodníku a přechodu pro chodce s ochranným ostrůvkem, přeložka stávajících trakčních sloupů tramvaje, přeložka inženýrských sítí, přesun a úprava stávajícího zálivu autobusové zastávky.


Nové bezbariérové řešení vznikalo už v minulém volebním období a na konzultacích projektu se podílel i náš tehdejší místostarosta pro dopravu spolu s architektem městské části.




11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page