top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Fontána na odstřel?

Včerejšího setkání ohledně fontány v ulici E. Olmerové se kromě zastupitelů a úředníků zúčastnilo devět občanů. Naše obavy se naplnily, když místostarosta Frauenterka (ODS) v prezentaci opět vycházel ze svého návrhu z roku 2014, který počítá se zrušením bazénu od sochaře Eduarda Hájka a dalšími radikálními úpravami prostranství od architekta Miloše Brejchy, umění neumění.

Žádná adresná participace pro místní či všeobecná anketa pro obyvatele z okolí také už nyní nebudou. Místostarosta chce nechat pouze na základě dnešní krátké diskuze připravit tři návrhy, které potom snad nějak dál veřejně představí, prý na konci září.

Patnáctká náš domov je pro opravu celého místa a uvedení do původního stavu a pro minimální úpravy či doplnění zeleně a vytvoření bezbariérového přístupu. Klidné, čisté a funkční prostranství s uměleckou hodnotou může znovu sloužit k oddychu občanů a zároveň tak uchováme kus měcholupské historie. Odmítáme přístup jisté paní z radnice, která na setkání prohlásila, že by se "fontána zbourala a na zeď by se dala pamětní cedule, že tam byla.. ".

Pokud máte stejný názor jako my, ozvěte se a pomozte nám fontánu zachránit.





6 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page