top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Důvěru máte jen jednu

Když jsme byli od roku 2014 na radnici, měli jsme na starost nejsledovanější oblast – územní rozvoj. Za čtyři roky jsme pak dostali o 20 % hlasů více a suverénně vyhráli volby. Příčina je jednoduchá, dodržovali jsme slovo, které jsme dali občanům v programu. V kanceláři jsem si tehdy vyvěsil citaci zákona, který v oblasti výstavby zavazuje samosprávu chránit „zájmy obce a zájmy občanů obce". A to je podstata všeho, zvolení politici tu nejsou pro developery, ale pro občany, kteří tu žijí právě teď a tvoří společenství městské části.


A podle toho jsme také konali. Chodili jsme mezi lidi a naslouchali jim. Zabývali jsme se jejich peticemi. Společně s nimi jsme pak řešili stavební záměry v jejich sousedství. V rámci svých pravomocí jsme byli na investory tvrdí. Bytovky v Záveské ulici? Ne, řadové domky. VIP rekreační centrum v lesoparku? Občané z Řepčické a okolí protestují. 14patrák ve Strašnické? Nájemníci z vedlejšího paneláku snesou jen polovinu. Všechno splněno. A povedlo se toho mnohem víc.


Dnes místo nás vládne neodbornost, lenost a nečinnost, ignorování petic, utajená jednání s developery, lhaní v jejich prospěch, srážení podpatků před jejich záměry, výmluvy na „vyšší moc“ a napomáhání výstavbě za nicotné „výpalné“. Vládne zahušťování Prahy 15 pod taktovkou starosty, který se už dávno raději odstěhoval do vily se zahradou v Křeslicích, než aby tady bydlel s vámi.


Obrovskou ztrátu důvěry u občanů se ODS, TOP 09 a ANO snaží přehlušit pokřikováním, že jsme proti veškerému stavění a rozvoji. Prý tvrdíme lidem, že zabráníme jakékoliv stavbě. Ještě nikdy ale svá obvinění nedoložili, a ani nemohou. Stojíme totiž za svým jasným programem a nechceme mít z Prahy 15 jen noclehárnu. Oni žádný program raději nemají, aby se po volbách mohli chovat, jak zrovna potřebují developeři.


PhDr. Marcel Pencák, Ph.D.

(sloupek našeho zastupitele v dubnovém Hlasateli na otázku ""Proč jsou občané nespokojení s přístupem koalice k developerům?")



10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page