top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Důsledně kontrolujeme menšinovou koalici

Zastupitelstvo se včera zabývalo dalším problémem v rekreačním areálu eRZet v Turínské ulici. Přesně před rokem jsme nájemci, kterým je Horolezecký klub (instalován v roce 2012 ODS a ČSSD), odpouštěli více než 1,4 mil. za úroky a penále z dlužného nájemného. Nyní byl na stole návrh koalice na odpuštění 300 tisíc korun za vodné.


V roce 2019 byl totiž v areálu extrémně zvýšený odběr vody, údajně kvůli vadnému elektroventilu v šachtě jímky pro zavlažování. Vznikl zde nedoplatek 588 tisíc korun, který městská část uhradila a následně chtěla ho vymáhat po nájemci. Nakonec se s Horolezeckým klubem ale dohodla, že by nám splácel jen polovinu.


Navrhli jsme, aby městská část svůj nárok o 300 tisíc nesnižovala a aby se celým případem nejprve zabýval kontrolní výbor. Ten by posoudil veškeré související podklady a dokumenty, z nichž ani jeden nebyl zastupitelům poskytnut (takto se tady po zastupitelích chce, aby rozhodovali...).


Nakonec jsme pro svůj návrh získali podporu i čtyř zastupitelů mimo kluby PND a Pirátů, a tak prošel. Víte, kdo však předání případu do kontrolního výboru nechtěl? Kupodivu p. Frydrych z SPD, který je uvolněným předsedou tohoto výboru. Proč by se za 58 tisíc měsíčně z veřejných peněz namáhal nějakou kontrolou, že? A už ani nepřekvapil nezájem Nezávislých...


Hlídáme koalici ve veřejném zájmu a v tom nepolevíme.



13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page