top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Další zástavbu Javorovky nechceme

Patnáctka náš domov se znovu postavila proti výstavbě u Mantovské ulice v Horních Měcholupech. Právě se projednává změna územního plánu, k níž jsme podali nesouhlasnou připomínku. Zatímco nyní je územní vedené jako zeleň, navržená změna územního plánu by znamenala možnost zastavět toto území až 13podlažním objektem, jako tomu je ve vedlejší Javorové čtvrti.


Se zástavbou tohoto území nesouhlasíme již od roku 2014, kdy jsme nastoupili na radnici Prahy 15. V minulosti jsme museli odrážet několik návrhů na zdejší změnu územního plánu, ale neustoupili jsme ani Central Groupu. Také připravovaný Metropolitní plán zde nadále počítá s „nestavební plochou otevřené krajiny“.


Bohužel, po roce 2018 se politici koaličních stran ODS, TOP 09, ANO vytrvale snaží o proměnu tohoto území na stavební pozemky a zhodnocení majetku vlastníků. Nejusilovněji se v tom angažoval bývalý starosta a současný poslanec Wenzl (ANO), místostarostka Kolářová (ANO) a místostarosta Neumann (TOP 09), stejná politika pokračuje i za současného starosty Fischera (ODS).



14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page