top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Co také spolu s vámi děláme pro Prahu 15

- HLÍDÁME Zájmy stávajících občanů jsou pro nás důležitější než záměry developerů. Pomáháme místním bránit se proti nechtěné výstavbě, podílíme se na peticích, neváháme svolat i mimořádné zastupitelstvo.


- UKLÍZÍME Pravidelně pořádáme dobrovolnické úklidy Prahy 15 – na podzim u nádraží v Horních Měcholupech a na jaře v Záštěpí a na Groši. Za poslední 4 roky jsme zvládli odklidit několik tun (kontejnerů) odpadu.


- POMÁHÁME Uspořádali jsme soutěž na podporu místních obchůdků, po tornádu jsme poslali 15 000 Kč jihomoravským skautům, vybrali jsme 15 000 Kč na asistenčního psa pro Izabelku nebo 18 000 Kč pro Selský dvůr na pomoc ukrajinským dětem.


- NASLOUCHÁME Na veřejných setkáních diskutujeme s občany o problémech Prahy 15. Sbíráme jejich podnětné nápady, jako při Turné s mapou, snažíme se jim pomoci, poradit a motivovat je k vlastní činnosti.


- BRÁNÍME Ve spolupráci s místními občany se nám podařilo zabránit zbytečnému kácení stromů na dětském hřišti v Bruslařské ulici nebo za radnicí v Boloňské ulici.


- INFORMUJEME Pro občany každoročně vydáváme noviny a pomocí webu, sociálních sítí nebo třeba letáků jim dáváme co nejdříve vědět, když se v jejich okolí plánuje nějaká výstavba nebo jiný investiční záměr.


- OTEVÍRÁME Ukazujeme lidem, že mohou účinně hájit svá práva, mohou chodit na jednání zastupitelstva nebo výborů a zde vyjadřovat své názory a ptát se zástupců radnice na jejich počínání.


- PŘEMÝŠLÍME Připravujeme takové projekty, které mají pro místní lidi skutečně smysl, vědí o nich od samého začátku a mohou k nim přispět svými nápady a připomínkami.


- PLÁNUJEME Ve prospěch občanů věnujeme spoustu volného času. Hodně schůzujeme, což ale znamená, že všechny kauzy podrobně studujeme a společně v klidu promýšlíme další postup. Naše postoje nejsou unáhlené.


- HÁJÍME V zastupitelstvu hlasujeme proti poškozování naší městské části, jako je třeba nevýhodný prodej obecních pozemků nebo napomáhání developerům. Letos jsme podali 30 připomínek k návrhu Metropolitního plánu.


- BAVÍME Lukáš Pertl k nám vozí skvělé jazzmany, klasiky i hudební hvězdy, jako jsou skupinu Mňága & Žďorp, Dana Bártu, Laca Decziho, Sto zvířat nebo Visací zámek.


- VZDĚLÁVÁME Ve Farním dvoře jsme uspořádali hojně navštívené promítání o moderní architektuře s Davidem Vávrou a našimi sousedy Radovanem Lipusem a Jiřím Grygarem.



16 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page