top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Central Group zkompletoval pozemky

V médiích se nyní objevily informace, že katolická církev převedla svoje pozemky u Obchodního centra VIVO v Hostivaři na Central Group.


Nepřísluší nám zkoumat motivaci soukromého subjektu k takovému kroku, ani zvolený postup, jakým ke změně majitele nemovitostí došlo.


Skutečností však je, že developer získal ke svým dřívějším 2,5 ha další 3 hektary pozemků a významně tak rozšířil svoji ucelenou državu v této lokalitě.


Fakt, který nás znepokojuje dlouhodobě, je ten, že na pozemcích již osm let probíhá změna územního plánu Z2896, která má na ploše určené pro sport, rekreaci a občanskou vybavenost umožnit vybudování obytného souboru.


Patnáctka náš domov se celá léta usilovně snaží této změně bránit, ale ta získala novou dynamiku poté, co ji podpořila současná koalice ANO / ODS / TOP 09. V červnu 2019 na návrh místostarostů Neumanna (TOP 09) a Frauenterky (ODS) koalice v zastupitelstvu schválila memorandum s Central Groupem, v němž fakticky uznala plánovanou obytnou zástavbu. Memorandum následně podepsal starosta Wenzl (ANO).


Za situace, kdy městská část usilovně napomáhá vzniku obytné zástavby na těchto pozemcích, se nelze divit, že se jejich přesun do náruče developera uskutečnil. Možná zůstává otázkou, proč se tak

stalo ještě před jejich dalším zhodnocením, které by nastalo přijetím změny územního plánu.




13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page