top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Bojujeme proti zastavění luk

V úterý 4. ledna jsme jako Patnáctka náš domov podali připomínky k probíhající změně územního plánu – na loukách pod obchodním centrem VIVO chceme zachovat sportovní a rekreační funkci pozemků, odmítáme zde výstavbu tří bytových domů, jak si to přeje developer Central Group.


Záměr developera podporují zastupitelé ANO / ODS / TOP 09, kteří v prosinci jednomyslně odmítli náš návrh, abychom připomínky proti změně územního plánu podali společně za městskou část. Koaliční strany tak završily zradu zájmů okolních obyvatel z Prahy 15 i Prahy 10, neboť ještě v létě 2018 hlasovaly pro zachování sportovní funkce zdejší lokality. Jakmile ale po volbách vystrnadily Patnáctku náš domov z radnice, obratem developerovi vyšly vstříc.

My naopak vytrvale stojíme na straně občanů, kteří v hojném počtu podepsali petici proti změně územního plánu. Odmítáme znehodnocení klidové zóny u přírodní památky Meandry Botiče ve prospěch další drahé investiční bytové výstavby. Nechceme, aby pro tyto bytové domy umožnila městská část příjezd přes svoji promenádu, která slouží pěším a cyklistům. Proti změně budeme bojovat do poslední chvíle!


Naše i VAŠE podání připomínek je tou správnou odpovědí VÁM občanům a zástupcům spolků, kteří jste se na nás v poslední době obraceli s otázkou „co s tím jde ještě dělat“.

Nyní nám můžete pomoci uhradit odborný právní servis, na který jsme se museli kvůli správnému sepsání připomínek obrátit. Za tyto služby samozřejmě musíme zaplatit honorář, a proto jsme založili transparentní účet pro případné dary od ostatních občanů ZDE.

Předem děkujeme za příspěvek v jakékoliv výši nebo alespoň za sdílení statusu.

Společně opravíme Prahu 15!



10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page