top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Aktuální info z Maraťáku

Místní občané ve spolupráci s naším zastupitelem Lukášem Pertlem se ještě snaží ovlivnit výslednou podobu polyfunkčního domu, který má vyrůst na rohu Švehlovy a Hostivařské ulice (na Maraťáku). Bohužel, žádný významný posun již nejspíš nelze čekat, neboť developer tuto stavbu připravuje v souladu s vedením radnice. Koalice včetně současného starosty Fischera (ODS) a místostarosty pro územní rozvoj Neumanna (TOP 09) umožnila v minulém volebním období dopravní napojení projektu přes pozemek městské části, a tím rozvázala developerovi ruce. Stavbu navíc odsouhlasila ve své koncepční studii pro území Hostivaře.


V probíhajícím odvolání proti rozhodnutí Stavebního úřadu Prahy 15, který potom stavbu povolil, podali sousedé v pondělí své vyjádření k doplnění podkladů ze strany společnosti A-TRIO. Nadále jim vadí výška objektu a objem, který neodpovídá charakteru území. Setrvávají na svých odvolacích námitkách uplatněných v dosavadním průběhu správního řízení a trvají na respektování svých práv. Zejména uvádějí, že nadřízené správní orgány se v rámci potvrzení či změny napadených závazných stanovisek dostatečně nezabývaly konkrétními námitkami v návaznosti na charakter dané lokality, dopad záměru na pohodu bydlení místních obyvatel a očekávaný nárůst dopravní zátěže.


Lukáš Pertl k tomu uvádí: “Když se rozhlédnu po Maraťáku, mám velké obavy o jeho budoucnost. Kromě tohoto dvojdomu se zřejmě nevyhneme ani zástavbě bývalého zahradnictví Zavadil. Ve Vladycké ulici už byl také avizován stavební záměr a městská část v koncepční studii navrhuje i další výstavbu na samotném ´náměstí´."


Sousedé tedy vytrvávají v ochraně svých zájmů a připravují další podklady, které by jejich námitky podpořily. Patnáctka náš domov stojí od samého začátku na jejich straně - na půdě samosprávy Prahy 15 se spolu s občany a jejich peticí pokoušela všemi možnými prostředky zabránit kladnému přístupu radnice, ale proti zájmům ANO / ODS a TOP 09 neuspěla.



16 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page