top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Adventní pomoc Izabelce!

Máme velkou radost, že na pomoc pětileté Izabelce a její rodině, která se před svátky rozroste o asistenčního psa, se spolu s vámi podařilo shromáždit již krásných 11 400 korun! Moc všem děkujeme!


A pokud se ještě chcete přidat, můžete do čtvrtka 23. 12. přispět jakoukoliv částkou prostřednictvím transparentního účtu PND, do zprávy pro příjemce uveďte: Advent 21. Jako vždy po skončení adventu předáme celou vybranou sumu rodině a předání zdokumentujeme, abyste viděli naši společnou radost.


A jak je to s Izabelkou a jejím pejskem? Zlatému retrívrovi Aldovi jsou dva roky a ukončil výcvik, díky němuž bude Izabelce oporou – někdy úplně doslova. Holčička se totiž narodila s genetickým onemocněním, kvůli kterému postupně přichází o schopnosti, které dosud zvládala – chůzi, obratnost rukou, artikulaci… Nikdo však neví, jak dlouhý tento proces bude.


Zkušenosti ukazují, že přítomnost vycvičeného laskavého zvířete přináší do rodin radost a pohodu a nemocné dítě často motivuje k výkonům, které by nikdo nečekal. Asistenční pes bude Izabelku doprovázet všude, proto bude třeba mu pořídit speciální bezpečnostní pás a transportní vak do auta (do kufru se totiž vedle Izabelčina rehabilitačního kočárku už nevejde). V domácnosti pak Aldo potřebuje nejen běžný pelech, ale také svoji „psí pracovnu“ – kvalitní cvičební podložku, na které bude Izabelce při polohování pomáhat relaxovat a uvolňovat celé tělo. A když se to podaří, určitě si zaslouží i hodně dobré psí žrádlo



3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page