top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Adventní dobročinnost pro Izabelku

V rámci tradiční akce jsme spolu s vámi tentokrát shromáždili 13 011 Kč – nejvíce nás těší, že v době kolem vánoc jsme se ve štědrosti potřebným spojili bez rozdílu politických názorů. Proto moc děkujeme vám všem zúčastněným včetně koaličních zastupitelů…


Nakonec jsme sumu zarovnali na 15 000 korun, které Jana Vachulová, zastupitelka za PND a členka výboru zdravotnictví, sociálních věcí, rodiny a péče o seniory, minulý pátek symbolicky předala rodině malé Izabelky. Poprvé se také seznámila se sympaťákem Aldou, který z výtěžku získá transportní vak a bezpečnostní pás do auta, cvičební podložku na domácí aktivity s Izabelkou a kvalitní psí žrádlo na přilepšenou.


Jak už víte, holčička se narodila s genetickým onemocněním, kvůli němuž postupně přichází o schopnosti, které dosud zvládala – chůzi, obratnost rukou, artikulaci… Nikdo však neví, jak dlouhý tento proces bude. Zpomalit ho ale určitě může každodenní aktivní program s asistenčním psem.


Zlatému retrívrovi Aldovi jsou dva roky a ukončil výcvik, díky němuž bude Izabelce oporou – někdy úplně doslova. Do rodiny se přistěhoval těsně před Vánoci. „Už nyní je vidět, že přítomnost trpělivého vycvičeného zvířete přináší do rodiny radost a pohodu a Izabelku motivuje k výkonům, které jsem u ní dlouho neviděla. Například dokáže zavřít dlaň s psí granulí a cíleně ji zase otevřít, aby si Alda mohl smlsnout. Takové každodenní cvičení ručiček je pro Izabelku nutné a s granulemi ji to baví mnohem víc než jen tak naprázdno“ říká Jana Vachulová.


Přejeme celé Izabelčině rodině hodně sil a zdraví v roce 2022.




4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page