top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

300 000 za koncert?

Máte rádi slovenskou kapelu No Name? Je podle vás dobře, že si místostarostka Kolářová před volbami objednala její koncert za 300 000 korun z veřejných peněz nás všech, a to na zářijové Dny Prahy 15?


No Name jsou dobře známí a oblíbení i v naší zemi. Hrají dobře poslouchatelný pop-rock pro širší okruh posluchačů. Tedy se zdají jako ideální volba na podobný typ akcí jako jsou městské oslavy. Osobně jsem rád za další „velké“ jméno v nabídce koncertů v naší lokalitě. Potíž je však právě v té ceně, kterou zaplatíme, vzhledem k volnému vstupu na Dny Prahy 15, celou z našeho společného. Rozpočet Dnů Prahy 15 v režii paní místostarostky Kolářové se pohybuje každoročně mezi 600 až 800 tis. a to i během prvního pandemického roku v roce 2020. Položka na hlavní kapelu závěrečného dne se pohybovala mezi 20 až 40 tis. (s výjimkou kapely Lokomotiva). Jaký tedy bude celkový rozpočet letos, když honorář na jednu kapelu činí 300tis.?


Jsem samozřejmě pro rozšiřování kulturní nabídky v naší lokalitě, ale u takto známých kapel je lepší spolupracovat s někým dalším a náklady si tak rozdělit, a nebo nastavit vstupné a tím nápor na městskou kasu snížit. Tím spíš, že na podpoře kultury při jednorázových dotacích pro spolky se musí šetřit, ale při oficiálních akcích nikoliv. Je tedy otázka, jaký je skutečný záměr zvýšení rozpočtu na závěrečnou kapelu a to zrovna v letošním volebním roce. Odpověď je na nás všech.


Lukáš Pertl, zastupitel za PND



12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page