top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

V červnu mají radní dovolenou

Místostarosta Neumann (TOP 09) zkrátil zastupitelům Prahy 15 na polovinu lhůtu pro nastudování nového návrhu Metropolitního plánu a připravení připomínek za městskou část. Magistrát nechal termín pro podávání připomínek až do konce června, ale pan místostarosta se svými koaličními partnery ODS a ANO chce schválit stanovisko městské části už 25. května.


Včera na výboru jsme se ho ptali, proč tak spěchá a obírá zastupitele o prostor k přípravě, ale kloudnou odpověď jsme nezískali - jeho závěrečné vyjádření bylo "Prostě jsme se tak rozhodli". Pravý důvod jsme se dozvěděli až v kuloárech od jiného radního: "Na konci června tam jsou nějaké dovolené..."


Tak to se podívejme, na jednu stranu pan místostarosta píše, jak je Metropolitní plán "zásadní dokumentu, který ovlivní život nás všech" a jak chce, aby se "občané mohli zapojit do procesu projednávání", v totálním rozporu s tím ale zkracuje zastupitelům lhůtu k jeho projednání, občanům neumožnil podávání připomínek prostřednictvím radnice jako my v roce 2018 a začátek zastupitelstva k Metropolitnímu plánu stanovil na 15.00 hod.


Na výboru jsme navrhli usnesení, že doporučujeme konání zastupitelstva až na konci června, ale koaliční členové výboru pro to nehlasovali. Developeři by se zaradovali.


Tak hezkou dovolenou!



11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page