top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Komu se vyplatí bytový dům v Milánské

Víte, co je typického pro poměrně velkou, asi 20hektarovou lokalitu Horních Měcholup mezi ulicemi Milánská, Hornoměcholupská, Pod Vartou, Lochotínská a Hákova? Nachází se zde přes 150 vil, rodinných a řadových domů, a pouze jeden tří- a jeden čtyřpodlažní bytový dům. Charakter území, které je jasně ohraničeno dvěma páteřními komunikacemi, na jihu výškovou sníženinou oproti panelovému sídlišti a na západě lesoparkem, je tak zcela zřejmý.


Nevidí ho pouze slepec, nebo někdo, kdo staví zájmy developerů a svoje vlastní nad zájmy Prahy 15 a jejích obyvatel. Jmenujme třeba trio radních Wenzl (ANO), Neumann (TOP 09) a Frauenterka (ODS), které na podzim dojednávalo s developerem YIT vstřícný postoj radnice k jeho 7podlažní novostavbě bytového domu na pozemku poblíž Billy u autobusové zastávky.

Nakonec koalice tento měsíc stavební dohodu upekla, schválila memorandum, developerovi poskytla napojení na inženýrské sítě, pěkně v tichosti bez vědomí opozice nebo veřejnosti Prahy 15.


Že stavba převyšuje sousední bytový dům o tři podlaží? Že bude zdaleka nejvýraznějším objektem v lokalitě, kterou jsme popsali? Že návrh Metropolitního plánu počítá na tomto pozemku zcela správně pouze s 3podlažní stavbou, takže stačilo celý projekt zdržovat, nikoliv jít investorovi servilně na ruku? Že k tomu, jakým způsobem radnice developera zinkasuje, nesměl nikdo nic říci? Že vznikne jen 57 parkovacích míst na 73 bytů?


Koho to na radnici zajímá? Jako vždy jsme se dočkali jen nulové odbornosti, zbabělých výmluv a kachních žaludků…




21 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page